E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 ιστορίες για καθημερινά φαγητά που ανακαλύφθηκαν κατά λάθος

Τις γνωρίζατε;

5 ιστορίες για καθημερινά φαγητά που ανακαλύφθηκαν κατά λάθος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η συζήτηση έρχεται στο φαγητό, έχετε προσέξει ότι τα πράγματα ξαφνικά σοβαρεύουν; Καταλαβαίνουμε γιατί. Το φαγητό είναι πολύτιμο και μοναδικό, με τις διαφορετικές γεύσεις του να ξυπνούν τις αισθήσεις και να μας χορταίνουν, πάνω απ’ όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρακάτω ιστορίες είναι παράξενες και αναφέρονται στο πως ανακαλύφθηκαν 5 αγαπημένα εδέσματα. Τις γνωρίζατε;

Μαγιονέζα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοφιλής σάλτσα που πλέον μπορεί να μπει παντού, φτιάχτηκε σχεδόν κατά λάθος. Ο μάγειρας του καρδινάλιου Ρισελιέ το 1756, ετοίμαζε το γεύμα ώστε να γιορτάσουν οι Γάλλοι την νίκη τους επί των Βρετανών, στην ναυμαχία της Μινόρκας. Το γεύμα θα λάμβανε χώρα στο λιμάνι του Μαχόν και εκτός των άλλων, ο μάγειρας θα ετοίμαζε μια σάλτσα με κρέμα και αυγά. Όταν όμως είδε ότι δεν έχει άλλη κρέμα, περισσότερο από φόβο παρά από ευσυνειδησία, πρόσθεσε λάδι στην συνταγή. Την ονόμασε Μαχονέζ, μια σάλτσα που εξελίχθηκε στην σημερινή Μαγιονέζα.

Τσιπς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον θρύλο – η ιστορία δεν είναι επιβεβαιωμένη – τα τσιπς εφευρέθηκαν ως ένα βίαιο ξέσπασμα ενός μάγειρα, στο χωριό Saratoga Springs στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ένας πελάτης έστειλε πίσω τις πατάτες που παρήγγειλε με την δικαιολογία ότι είχαν κοπεί αρκετά χοντρές. Ο μάγειρας τα πήρε και αφού έστειλε μερικές πατάτες στο τοίχο, τις έκοψε σε πάρα πολύ λεπτές φέτες, για να τον εκδικηθεί. Δεν περίμενε ποτέ ότι ο πελάτης θα τις λάτρευε. Έτσι τις έκανε μόνιμο πιάτο του μενού του.

Κορν – Φλεικς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το αγαπημένο πρωινό εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι υγιεινό και τρώγεται ευχάριστα κάθε πρωί. Πάντως η ιστορία του είναι αρκετά παράξενη. Ο John Kellogg, ήταν γιατρός, εφευρέτης και φυσιοδίφης. Ανακάλυψε τα κορν-φλεικς το 1878 και αρχικά τα είπε Granula. Αργότερα άλλαξε το όνομα σε κορν-φλεικς, λόγω προβλημάτων με τα δικαιώματά τους. Το παράξενο είναι πως ο Kellogg τα «εφηύρε» ως μέρος της θεραπείας του, ώστε να αποτρέψει τον αuνανισμό! Κι όμως, πίστευε ότι τροφές σαν κι αυτές μείωναν την διέγερση. Τι λέτε, τα κατάφερε;

Σάντουιτς

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως πρόκειται για εφεύρεση του Λόρδου John Montagu, του 4ου Earl of Sandwich. Η αλήθεια είναι πως βοήθησε στην εφεύρεσή του. Ως αριστοκράτης, συνήθιζε τις δεξιώσεις με φίλους και γνωστούς, όπου έπαιζε χαρτιά με πάθος. Σε κάποια στιγμή, παρήγγειλε στον υπηρέτη του να βάλει ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί, ώστε να μην χρησιμοποιήσει πιρούνι και να μην λερώσει τα χαρτιά του. Όλοι τότε στο τραπέζι φώναξαν, «Θέλουμε το ίδιο με τον Sandwich». Σιγά, σιγά η ονομασία επικράτησε.

Νάτσος

Στην Ελλάδα τα μάθαμε και τα αγαπήσαμε ξαφνικά. Τα Νάτσος λοιπόν φτιάχτηκαν πρώτη φορά (που αλλού) στο Μεξικό, από τον μετρ ενός εστιατορίου που ονομαζόταν Victory Club. Το όνομά του ήταν Ignacio Anaya και το παρατσούκλι του ήταν «Nacho». Μια μέρα λοιπόν που ο σεφ έλειπε, 10 γυναίκες στρατιωτικών πήγαν στο εστιατόριο και φαίνονταν πολύ πεινασμένες. Μην μπορώντας να εντοπίσει τον σεφ, αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει. Έτσι, τυχαία ανακάλυψε τα Νάτσος, τα οποία κατοχύρωσε ως συνταγή και αργότερα άνοιξε το δικό του εστιατόριο. Το Nacho’s Restaurant.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Σήμερα

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σήμερα

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Σήμερα

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Χτες

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Πριν 3 μέρες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.